Să o lăsăm așa: „Hello world!”

Îmi aduc aminte că una dintre întrebările pe care profesorul nostru de literatură engleză ni le-a pus în anul întâi, când am început să studiem Shakespeare a fost: Ce este teatrul? Ce este teatrul după părerea voastră? M-am simțit extrem de mândră de mine că i-am răspuns că eu cred ca teatrul este o imitație a vieții.

Azi, după 43 de ani de viață, mă uit în urma la ce am trăit și am senzația că a fost un lung șir de blockbustere hollywood-iene: începând cu revoluția, epoca comunistă, revoluția din 89, regândirea unui întreg sistem economic, atentatele teroriste din 2001, criza economică din 2008, coronavirus în 2020 … Ruși, teroriști, regimuri apocaliptice, crize economice catastrofale și molime înfricoșătoare … Acum teatrul nu mai este așa de mult la modă cum era pe vremea lui Shakesepare când era practic film pentru că era singura formă de amuzament în masă. Acum este filmul, teatrul nostru. Și cred că mai toate chestiile trăite de mine în toți acești ani sunt cu siguranță titluri de succes ale producțiilor hollywood-iene. Și asta fără ca viața mea să fie una deosebită, nu sunt vreo Hillary sau vreo Malala … Sunt un om obișnuit care nu a făcut altceva decât să trăiască.

Cine și-ar fi imaginat vreodată ca Trump va fi președinte sau că „Veorica” va fi prim-ministru. Înainte de marele Covid mă întrebam de foarte multe ori dacă nu cumva trăiesc un fel de live show sau comedy … De fiecare dată când vorbea Trump sau alți lideri politici mă întrebam dacă nu cumva e un sketch la TV … Și nu era, pentru că nu este nici acum …

De multe ori mă panichez, dar îmi revi ușor. Dupa 12 ani de terapie pot spune că am găsit acea variantă de viață în care pot să și râd de chestia asta, pe care nu mai știu cum să o numesc … aaa, viață!

Despre asta va fi vorba aici: râs și plâns, bășcălie și furie, euforie și frică.

2 thoughts on “Să o lăsăm așa: „Hello world!”

  1. Felicitari pentru primul articol, Irina! Bun venit in “lumea” ta!
    “Totul va fi bine!”… Pana cand nu va mai fi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.